HTML

Kispöcs

Alapjában véve nem szeretem a macskákat. Nem mondom, hogy gyorsítok a kocsival, ha meglátok egyet az úton, de nem is terveztem együtt élni eggyel... ehhez képest... Kispöcs most a kanapén alszik és nem lehet kikapcsolni a tévét, mert akkor felébred és nyávogni kezd... Kellett ez nekem? A válasz elég egyértelmű...

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Sziasztok! Mivel egyes cicablog tulajok a többi cicablog tulaj aktivitását tekintik mérvadónak :-)... (2012.08.02. 13:27) Ma van holnap
  • Gem121: @xor: Már van, ma van holnap, új poszt, happy dog-os. :)) (2012.04.14. 12:05) Happy dog
  • Gem121: @Nyúlgömb: Köszönöm, örülök, ha szerez pár vidám percet a sok állat-sztori. Engem általában kikész... (2012.02.28. 13:46) Megújulva, felpörögve
  • Simone Lewis: @Gem121: Jól van Jolán is, épp tegnap írtam én is róla :) (2012.02.24. 09:29) We are back :)
  • Nefernefernefer: Sziasztok! Nagyon jól szórakoztam ezen az íráson. :-) Úgy látom, muszáj lesz nekiállnom végigolvas... (2012.02.15. 14:11) Mindennapok

Linkblog

Bújócska

2010.04.29. 11:01 :: Gem121

Kispöcs, mint aféle rendes gyermeki lélek, imád bújócskázni. Főleg mostanában, hogy már nem csak a nappalit tekinti felségterületének, hanem a lakás többi részén is egyre otthonosabban mozog.

A bújócska általában úgy zajlik, hogy elkezd kötözködni. Karmol, harap, fantomellenségekkel harcol, mindezt halálos komolysággal adja elő. Én általában ilyenkor nagyon röhögök. Szotyi megsértődik, és engem is megtámad, majd felfújja magát és elrohan. Kis idő múlva nyikorogni kezd. Nem nyávog, hanem nyikorog. Innen tudom, hogy elfoglalta a búvóhelyét és lehet menni keresni.

Végig kell járnom a lakást, őt keresve (Hova bújtál Szotyika?-ázva), annak ellenére, hogy mindig ugyanoda bújik: az újságtartóba. Ha ugyanis egyből megtalálom, vérig sértődik. Valahányszor elmegyek az újságtartó mellett, ő lelapul, beleolvad a gyékénybe. Amikor távolodom, kikukucskál és nagyon okosnak hiszi magát. No comment. Annyi agya lehet, mint egy éticsigának.

De a koreográfia itt még nem ér véget: miután végigkutatom a lakást utána, csalódottan vissza kell térnem a nappaliba, aholis szomorúan magamba kell roskadnom, azt hajtogatva: "Nem találom.. hol lehet? Talán megszökött? Jaaj, jaaj, szegény Szotyika" - fontos, hogy ezt a siránkozást törökülésben, az újságtartótól max 1m-es távolságra kell kivitelezni, természetesen kellő átéléssel. Ez ugyanis Szotyi kedvenc része. Ilyenkor előugrik az újságtartóból, természetesen engem nagyon váratlanul ér a támadása, így gyorsan megharapja a lábamat, majd begörbített farokkal elvágtázik a kanapé mögé. Ilyenképpen megünnepelve újabb diadalát, általában kielégült fejjel előjön nemsokára, dorombol egy sort és úgy általában roppant jól érzi magát. :) 

Tegnap megkértem a gyerkőcöt, hogy örökítse meg a játékot, elvégre dokumentálni kell az eseményeket az utókornak, no meg a hűséges blogolvasóknak. :) 

"Most jól elbújok!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kezdhetsz keresni, úgysem találsz meg!" :DDD

 

"Bújok, bújok.." (Szotyifülek.. :DDDD)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kispocs.blog.hu/api/trackback/id/tr621961485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.04.29. 11:24:02

:) Tündéri!! Ahogy ott figyel a magazinok előtt, meg kell zabálni! :P
Nálunk is divat volt egy időben a "hol a cica?" játék, Zserbó a kis rongyszőnyeg alá szuszakolta be magát, persze szigorúan kilátszott elöl-hátul mindene. :)
Sajna, a - kívülről - értelmetlennek tűnő fel- és alá szaladgálás ettől a bújócskázástól függetlenül is szokása ezeknek a drágáknak, ilyenkor jönnek a mosómedvefarokkal, meg a rémült ábrázattal, a jó ég tudja, miért.

Gem121 · http://kispocs.blog.hu/ 2010.04.29. 12:23:03

@mickie: :)) Az is nagyon funny, amikor Szotyi bedugja a fejét a lelógó ágytakaró pléd alá és életbe lép a "mivel én nem látlak, te sem látsz" szabály. :DDDD
Mondjuk azért megnéznék egy fotót Zserbócicáról is, ahogy a rongyszőnyeggel derékmelegít. :))))

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.04.29. 12:33:49

Nagyon nagy arc! És az a testalkat, amikor készül elbújni!!
Ilyenkor sajnálom, hogy Joli már rég nem volt kölyök, amikor befogadtuk. Igaz, néha ugyanolyan eszetlen bír lenni....
És jó, hogy ilyen sokszor írsz!

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.04.29. 13:00:37

@Gem121 - kispocs.blog.hu/: :D Tényleg, mint a gyerekek!
Vannak fotók, és akkor egy kis önreklám:
cicufer.blog.hu/2010/01/08/jatszunk_13 ;)

Gem121 · http://kispocs.blog.hu/ 2010.04.29. 16:01:51

@mickie: Jaaaaaj, nagyon édeske ő is!! :))

Gem121 · http://kispocs.blog.hu/ 2010.04.29. 16:04:42

@Simone Lewis - jolimoli.blog.hu/: Egyelőre még nagyon friss a macskafíling, így sok az újdonság. :)
Gondolom később már nem biztos, hogy ennyit fogok írni, habááááár... :)) Az írás nálam régóta jelen van, lehet, hogy ebben sem hagyom abba. :)
Szerintem egy felnőtt állatot befogadni bátrabb és tisztább, önzetlenebb dolog, mint egy kölyköt. A kölykök mindenkit levesznek a lábukról, főleg az ilyen kicsik, még engem is, aki nem vagyok egy nagy macska-fan. :) De egy felnőtt állaton segíteni kizár minden ilyen "önérdeket" és elfogultságot, úgyhogy le a kalappal előttetek! :)
süti beállítások módosítása