HTML

Kispöcs

Alapjában véve nem szeretem a macskákat. Nem mondom, hogy gyorsítok a kocsival, ha meglátok egyet az úton, de nem is terveztem együtt élni eggyel... ehhez képest... Kispöcs most a kanapén alszik és nem lehet kikapcsolni a tévét, mert akkor felébred és nyávogni kezd... Kellett ez nekem? A válasz elég egyértelmű...

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Sziasztok! Mivel egyes cicablog tulajok a többi cicablog tulaj aktivitását tekintik mérvadónak :-)... (2012.08.02. 13:27) Ma van holnap
  • Gem121: @xor: Már van, ma van holnap, új poszt, happy dog-os. :)) (2012.04.14. 12:05) Happy dog
  • Gem121: @Nyúlgömb: Köszönöm, örülök, ha szerez pár vidám percet a sok állat-sztori. Engem általában kikész... (2012.02.28. 13:46) Megújulva, felpörögve
  • Simone Lewis: @Gem121: Jól van Jolán is, épp tegnap írtam én is róla :) (2012.02.24. 09:29) We are back :)
  • Nefernefernefer: Sziasztok! Nagyon jól szórakoztam ezen az íráson. :-) Úgy látom, muszáj lesz nekiállnom végigolvas... (2012.02.15. 14:11) Mindennapok

Linkblog

Pakolunk

2010.07.06. 09:12 :: Gem121

Sziasztok! 

Nemrégiben tettem egy kísérletet arra, hogy beszámoljak életünk legfrissebb történéseiről, de a net ördöge másként gondolta és a gondosan megfogalmazott kis posztom elszállt az éterben.
Ennek örömére pár napig másként foglaltam le magam és fölös energiáimat. Félreértés ne essék, most is lenne mit csinálnom, de mégsem járja, hogy folyton rugdosnotok kell egy kis szotyi-adagért. :) 

Na szóval. Festünk. Bizony, letudtuk az első nyaralás projektet és úgy gondoltuk, a nyár nem telhet el anélkül, hogy színesre ne varázsoljuk az eddig fehér falakat. Úgyhogy belevágtunk. :) 

A zöld-narancssárga-piros-kék színekben pompázó Szotyiról a képek legközelebbre maradnak, ezen posztomat ugyanis az előjátéknak szentelem. :)
Az pedig volt bőven (ahogy kell :D).

Kezdetnek a gyerekszobát pakoltuk ki a gyerkőccel, alapos szelektálást tartva a cirka párszáz darab énkicsipónim, baba és műanyag- és plüssállat között. Természetesen Szotyi aktív közreműködésével, aki lelkesen kapott ki egy-egy darabot a játékkupacból, hogy aztán eszeveszett trappolással a nappaliba, a kanapé mögé robogjon vele, és ott eldugja. Esküszöm, eddig azt hittem, csak a kutyák ássák el a csontjukat, és egyéb, szívüknek kedves apróságaikat, de nem. Szotyi megpróbálta felbontani a parkettát, hogy alácuccoljon. A kudarcot újabb holmik elcsenésével próbálta feldolgozni. :D

Amikor felszólítottuk a tevékenység azonnali hatállyal történő beszüntetésére, eredeti mérete kétszerésre fújta fel magát, égnek állította az összes szőrszálát és heves köpködéssel reagált. A gyerek dermedten nézte a házi-szörnyet, én meg röhögtem. Nem kicsit.

Szotyi meg átment offenzívbe. Minden létező fedezéket felhasználva támadásba lendült. Naná, hogy ellenünk. Szerinte ugyanis roppant vicces, amikor a gyanútlan gazdi lábára veti magát, belemélyeszti 10-20 körmét és ugyanennyi fogát, majd az első jajkiáltást hallva hirtelen elrohan, cirka 130km/h-s kezdősebességgel. Szerintünk kevésbé mulattató ez a móka, úgyhogy kicsuktuk Szotyit a gyerekszobából, amire heves "miúzás" volt a válasz:

- Miúúúúúúúú! Miúúúúúú- miúúúúú! (Engedjetek be! Azonnal engedjetek be! Micsoda dolog kicsukni a legkisebbet a gyerekszobából?!)
- Kuss, Szotyi, kint maradsz.
- Miúúúúúúúúúúúú - miúúúúúúúúúúúú - miúúúúúúúúúúúú! (Nemááár! Nem csukhatsz ki a saját szobámból!)
- Ez az én szobám, Szotyi és nem tejjojizálhatsz tovább minket - szólt a gyermek.
- Miúúúúúúú- miúúúúú! (Hogy lenne a te szobád? Egész éjjel én játszom benne! Ki ne dobd a lila hajú barbit! Annak a legjobb ízű a lába!)
- Bejöhetsz, ha normálisan viselkedsz.
- Miúúú - miúú. (Oké. Ha nem figyelsz, úgyis megtámadlak)

Bejött, és egy darabig valóban békésen heverészett a szőnyegen, de a szeme sem állt jól. Naná, hogy nem bírta sokáig és megint támadóállatot kezdett játszani. Ezúttal szerencsére egy plüssállaton. Végigpróbálta rajta az összes létező harcművészeti ág minden elemét, hogy aztán nagy diadalmasan meggyőződhessen róla, hogy tényleg keményebb, mint egy plüssegér. No comment.

A kimerítő tevékenység után gálánsan ránk hagyta a feltépett hasú plüssállatból elhullott szivacstörmelék és a kitépett szőrcsomók eltávolítását, és őfelsége I. (és egyben utolsó) Szotyi elvonult a kanapéra pihenni.

Mi meg, jóféle, rendes alávalókhoz méltóan feltakarítottunk utána és roppantul örültünk, hogy végre befejezhettük a pakolást. :) 

Szotyi lesből támad:

 

A cirkuszi macska:

 

Nagy tapsot neki! 

 

Az igazi Tom & Jerry :

 

"Mindenhol ott vagyok"

 

"Kidöglöttem. Strapás dolog ez a pakolás"

 

"Asszem szunyálok egyet"

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kispocs.blog.hu/api/trackback/id/tr82132656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsteve 2010.07.06. 09:49:24

ez aranyos :)
kellemes blog, örülök, hogy rátaláltam :)
legyen folytatás mindenképpen!

addig is ezt megosztom veletek:
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8
öltönyben foci :) gorilla és tehén.. :D

Gem121 · http://kispocs.blog.hu/ 2010.07.06. 10:35:02

@bsteve: Hát ez a videó... kéééész.. :D
Éppen teázgattam, két szoba kipakolása között, amikor gyanútlanul ráklikkeltem. Heveny fuldoklóroham volt az eredménye... :D
Tetszett, köszi. :)

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.07.06. 20:24:18

De örülök, hogy nem fosztattunk meg végleg a napi Szotyi-adagunktól! :)
Jó kis "kalandba" kezdtetek így a nyár közepén, de hát, Szotyi nagy segítség pl. a szortírozásban. :D
A párbeszéden kissé hangosan röhögtem, összeszaladtak a macsok, hogy mi bajom van. :P
A fotók csillagos ötösök, de az utolsó, hát arra nem találok szavakat! ;)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.07.07. 08:57:56

Ááá, ismét nagyon jó bejegyzés :)
Lassan kiadhatsz egy Szotyi-Magyar / Magyar-Szotyi kisszótárt.
A képek is ismét jók, várjuk a színesre festett Winnetou macskát.

Gem121 · http://kispocs.blog.hu/ 2010.07.07. 15:01:52

@mickie: Bizony, Szotyi nagyon sokat segít. :D
Rendszeresen lecsekkolja a szemetes zsákokat, hogy vajon tényleg mindent ki kell-e dobni, amit mi kiselejteztünk. Általában talál olyan kincset, amit aztán kimenekít és eldug. A lakás több pontján tart fent átmeneti készletraktárakat féllábú babákból, szakadt hajgumikból, üres csokisdobozokból, elhasznált könyvborítókból. Esténként, amikor elalszik, végigjárom a dugihelyeit és mindent kihajítok. Így aztán másnap reggel hulla ideges, és alig várja, hogy megint átválogassunk pár szekrényt, fiókot. :D

@Simone Lewis - jolimoli.blog.hu/: A kisszótár max képes változatban lenne életképes, mert látni kellene azokat a fejeket, amiket vág az ilyetén társalgások közben. :D
süti beállítások módosítása